Art Impact Day – 2 juni 2022 (Metropool Enschede)

Wat kan je bereiken met kunst? En hoe zet je het in voor een maatschappelijk doel? Bijvoorbeeld arbeidsparticipatie of het tegengaan van eenzaamheid. Hoe pak je dat aan? Het inzetten van kunst en cultuur heeft een enorme potentie. Om jou te inspireren organiseren wij: Art Impact Day!

Er komen aansprekende voorbeelden voorbij en we gaan in op de vraag: hoe meet je het effect van je sociale project? En – minstens zo belangrijk – hoe breng je het aansprekend over op je stakeholders?

Ben jij er bij?

In het plenaire programma is er volop aandacht voor het succesvolle Studio15 Almelo. Deze samenwerking tussen jongerenwerk Avedan en Kaliber Kunstenschool is een talentbroedplaats én huiskamer voor jongeren uit Almelo en jaarlijks duizenden bezoekers. Wat is sleutel van het succes en wat kunnen we ervan leren?

Daarnaast kun je twee sessies bijwonen met keuze uit:

Sessie 1: de weg naar een zelfvoorzienende sociale onderneming
Je wilt een maatschappelijk probleem oplossen met jouw idee of onderneming. Marte di Prima (ROZ Groep) vertelt waar ondernemers en instellingen op moeten letten om financieel zelfredzaam te worden, en hoe de gemeente kan faciliteren.

Sessie 2: Iedereen doet mee!
Annemarie Wenzel (Concordia Film | Theater | Beeldende Kunst) zette samen met zorgorganisatie Aveleijn het prijswinnende project ‘Iedereen doet mee!’ op, waarbij kunstenaars met en zonder beperking intensief samenwerkten. Een inspirerend voorbeeld van maatschappelijke impact door kunst!

Sessie 3: Hoe presenteer je jouw project aan de buitenwereld?
Subsidieverstrekkers willen inzicht in het resultaat van het project. Je verzamelt gegevens, maar hoe presenteer je het zo dat het waardevolle inzichten geeft? Astrid Rass (ArtEZ Zwolle) neemt je mee in de wereld van datavisualisatie.

Sessie 4: Waarde tonen met wetenschappelijk onderzoek
In deze sessie hebben we het over onderzoek binnen het kunst en sociaal domein. Gerben Westerhof is professor en onderzoeker aan de Universiteit Twente en onderzocht het effect van bezig zijn met kunst op de gezondheid van ouderen. Een voorbeeld van een wetenschappelijk onderzoek bij het sociale project ‘Twents Zilver‘.

Ben jij van de partij? Meld je dan aan!
Donderdag 2 juni 2022 | Metropool Enschede | 14.00 uur – 18.00 uur | gratis

 
De Art Impact Day is een initiatief van Kunst & Welzijn. Kunst & Welzijn werken samen voor de bewoners van de stad Enschede. De partners: Alifa, Aveleijn, Concordia, de Bibliotheek Enschede, de Posten, Gemeente Enschede, Kaliber Kunstenschool en Wilminktheater. De Art Impact Day wordt mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Provincie Overijssel.

Tags:
,


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.