Een toegankelijke, inclusieve stad vol verbondenheid!

Wat kan je bereiken met kunst? Hoe zet je het in voor een maatschappelijk doel, zoals inclusie of het tegengaan van eenzaamheid? Het gebruik van kunst en cultuur als middel heeft enorme potentie.

Dat zien we terug in de campagnes die de komende weken op het programma staan. Maar liefst DRIE themaweken die gaan over een leefbare samenleving, tegelijk. Vandaag (29 september) is de Week tegen Eenzaamheid afgetrapt, maandag (3 oktober) is het tijd voor de Week van de Toegankelijkheid en de Regenboogdagen starten op dinsdag (4 oktober). Kunst & Cultuur spelen een belangrijke rol binnen deze thema’s:

  • Om bewustwording te creëren
  • Om ontmoetingen te genereren
  • Om verschillen en overeenkomsten te vieren
  • Om je verbonden te voelen tot de ander & de maatschappij

Hoe gaaf is het om te zien dat Enschede enorm actief is tijdens deze campagnes? En dat kunst en cultuur heel veel wordt ingezet om de onderwerpen te bespreken? Een kleine greep:

Bij de Maak-eens-een-praatjes-bijeenkomsten van Samen1Twente doen we iets aan die toenemende eenzaamheid en dankzij de inclusieve rondleiding door Rijksmuseum Twenthe en Aveleijn kan iedereen van kunst genieten. Je leert over de kracht van muziek bij Studio15, want dankzij muziek ontstaat er meer wederzijds begrip tussen neurotypische en neurodiverse mensen. Ook bij de Posten ervaren ze hoe waardevol muziek is, met optredens en muzikale ontmoetingen voor de bewoners. Dankzij de Queer Library liggen de verhalen en informatie voor iedere Enschedeër voor het grijpen in de Bibliotheek. Meer verdieping over queer kunst en queer education vind je bij de borrel van Concordia en het symposium van Universiteit Twente en Saxion. En tot slot presenteren Poppodium Metropool, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede een avond vol entertainment, dragqueens en vogue dansers bij de Queer Night MIAUW.

In onze laatste nieuwsbrief hebben we een bundeling gemaakt met info en linkjes: https://bit.ly/3rjbsdi. Er is nog veel meer gaande tijdens deze campagnes dus bekijk ook vooral de campagnepagina’s!This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.